Cricket Ground

Zimbabwe in India


CricInfo.com



Exciting Prizes to be won!
HCL InfiNet
Aiwa
1. How many times has India beaten Pakistan in the World Cup?
a)One
b)Two
c)Three
d)Four
Answer: Three

2. How many runs did Tendulkar score in his debut Test innings?
a)0
b)15
c)35
d)57
Answer: 15

3. Which city hosts the National Cricket Academy?
a)Bangalore
b)Chennai
c)Mumbai
d)Adelaide
Answer: Bangalore

4. Which country's domestic competition is called the Pura Cup?
a)Australia
b)England
c)New Zealand
d)South Africa
Answer: Australia

5. Which of the following bats left handed?
a)Venkatapathy Raju
b)Dilip Doshi
c)Bishen Bedi
d)None of the above
Answer: Dilip Doshi

6. Who was the last bowler called for throwing in a Test?
a)Muthiah Muralitharan
b)Grant Flower
c)Brett Lee
d)Shoaib Akhtar
Answer: Grant Flower

7. Which of the following bowlers has not taken ten wickets in a Test?
a)Venkatesh Prasad
b)Manoj Prabhakar
c)Chetan Sharma
d)Javagal Srinath
Answer: Manoj Prabhakar

8. How many Tests has India played in Dhaka?
a)One
b)Two
c)Three
d)Four
Answer: Two

9. Who has scored the most number of ducks in Tests?
a)Courtney Walsh
b)BS Chandrashekar
c)Curtly Ambrose
d)Ajit Agarkar
Answer: Courtney Walsh

10. Who is Gavaskar's only Test wicket?
a)Mudassar Nazar
b)Alvin Kallicharan
c)Zaheer Abbas
d)Kim Hughes
Answer: Zaheer Abbas

11. Where did India win its first Test?
a)Brabourne Stadium, Bombay
b)Eden Gardens, Calcutta
c)Chepauk, Madras
d)Feroz Shah Kotla, Delhi
Answer: Chepauk, Madras

12. Who led India to victory in the 2000 Under-19 World Cup in Sri Lanka?
a)Yuvraj Singh
b)Reetinder Sodhi
c)Mohd Kaif
d)Laxmi Ratan Shukla
Answer: Mohd Kaif

13. I was not out when Kumble took all ten wickets in an innings. Who am I?
a)Wasim Akram
b)Saqlain Mushtaq
c)Waqar Younis
d)Mushtaq Ahmed
Answer: Waqar Younis

14. Who is the Indian captain for the CricInfo Women's World Cup in New Zealand?
a)Purnima Rau
b)Diana Eduljee
c)Anjum Chopra
d)Anju Jain
Answer: Anju Jain

15. Where is the Moin-ud-Dowlah Cup held?
a)Hyderabad
b)Ahmedabad
c)Lucknow
d)Allahabad
Answer: Hyderabad

16. Who is the last Indian to score a triple hundred in first class cricket?
a)Ajay Jadeja
b)Virender Shewag
c)Dinesh Mongia
d)Pankaj Dharmani
Answer: Dinesh Mongia

17. Which city has an international ground called the Moinul Haq stadium?
a)Sialkot
b)Patna
c)Multan
d)Jodhpur
Answer: Patna

18. Which of the following bowlers took a hat-trick on Test debut?
a)Abdur Razzaq
b)Damien Fleming
c)Nuwan Zoysa
d)Dominic Cork
Answer: Damien Fleming

19. Cricket was an Olympic sport in 1900. Two teams took part. England won the gold. Who won the Silver?
a)Greece
b)Australia
c)France
d)USA
Answer: France

20. How many times has Mumbai won the Ranji Trophy?
a)27
b)29
c)32
d)34
Answer: 34

21. Who among these made a pair in their first Test as captain?
a)Courtney Walsh
b)Allan Border
c)Ian Botham
d)Mark Taylor
Answer: Mark Taylor

22. Where was the first ODI in India held?
a)Ahmedabad
b)Baroda
c)Kanpur
d)Indore
Answer: Ahmedabad

23. Name the only Indian to make two double centuries in a Test series.
a)Dilip Sardesai
b)Vinoo Mankad
c)Vinod Kambli
d)Sunil Gavaskar
Answer: Vinoo Mankad

24. Who won the Costcutter U-15 World Cup in England in Jul-Aug 2000?
a)India
b)Pakistan
c)Australia
d)West Indies
Answer: West Indies

25. Why was England's match against Boland on the 1995-96 tour of S.Africa called off?
a)It was too boring.
b)There was an attack of killer bees.
c)Half the England team was down with diarrhoea.
d)The umpires failed to turn up.
Answer: It was too boring.

26. Who scored the first ever ODI century?
a)Greg Chappell
b)John Edrich
c)Dennis Amiss
d)Glenn Turner
Answer: Dennis Amiss

27. In which year did India win its first test abroad?
a)1967
b)1968
c)1969
d)1971
Answer: 1968

28. Which bowler has the most expensive figures in a 50 - over ODI?
a)Martin Snedden
b)Ata-ur-Rehman
c)Waqar Younis
d)Asantha de Mel
Answer: Asantha de Mel

29. Which is the home ground of the Railways Cricket Association?
a)Harbax Singh Stadium
b)Nahar Singh Stadium
c)Karnail Singh Stadium
d)Palam Ground
Answer: Karnail Singh Stadium

30. Who made the highest debut score for India in ODI's
a)Raman Lamba
b)Navjot Sidhu
c)Yuvraj Singh
d)Brijesh Patel
Answer: Brijesh Patel

31. In how many ways can a batsman be dismissed off a wide ball?
a)3
b)4
c)5
d)6
Answer: 5

32. Which batsman has scored the most number of 90's in Test cricket?
a)Geoffrey Boycott
b)Steve Waugh
c)Michael Slater
d)Alvin Kallicharan
Answer: Steve Waugh

33. Which of the following umpires has not played Test cricket?
a)John Hampshire
b)Peter Willey
c)David Shepherd
d)Javed Akhtar
Answer: David Shepherd

34. Donald Bradman scored centuries at 9 of the 10 Test grounds he played on. Which is the only exception?
a)Exhibition Ground, Brisbane
b)Trent Bridge , Nottingham
c)Adelaide Oval
d)Old Trafford, Manchester
Answer: Old Trafford, Manchester

35. I played the shot which led to Raman Lamba's death. And I also scored the first ODI century for Bangladesh. Who am I?
a)Akram Khan
b)Habibul Bashar
c)Mehrab Hossain
d)Al Shahriar Rokon
Answer: Mehrab Hossain

36. 'I Played Davis Cup for India, I also scored the first century in Ranji Trophy'. Who am I?
a)SM.Hadi
b)Cota Ramaswamy
c)Eddie Aibara
d)GEB. Abell
Answer: SM.Hadi

37. Who is the only Zimbabwe batsman to have scored a century in each innings of a Test match?
a)Dave Houghton
b)Murray Goodwin
c)Grant Flower
d)Andy Flower
Answer: Grant Flower

38. Which batsman has scored the most Test centuries in a losing cause?
a)Sachin Tendulkar
b)Allan Border
c)Mike Atherton
d)Martin Crowe
Answer: Sachin Tendulkar

39. Against which county did Sir Garfield Sobers hit six sixes in an over?
a)Middlesex
b)Glamorgan
c)Northamptonshire
d)Sussex
Answer: Glamorgan

40. Who was Courtney Walsh's 435th Test victim?
a)Brian Murphy
b)Bryan Strang
c)Henry Olonga
d)Trevor Gripper
Answer: Henry Olonga

41. What is the minimum first innings lead required to enforce a follow-on in one-day two innings match?
a)50
b)75
c)100
d)200
Answer: 75

42. At which ground did the famous ' Lillee c Willey b Dilley ' dismissal occur?
a)WACA
b)SCG
c)Headingley
d)Lords
Answer: WACA

43. Which two countries played the 1000th Test match?
a)Australia & England
b)India & England
c)West Indies & New Zealand
d)Pakistan & New Zealand
Answer: Pakistan & New Zealand

44. Which bowler who later played for India was in the St.Xavier's High School team against whom Tendulkar & Kambli added 664 runs?
a)Salil Ankola
b)Sairaj Bahutule
c)Paras Mhambrey
d)Nilesh Kulkarni
Answer: Sairaj Bahutule

45. During his 501, Brian Lara created a first class record for the most runs scored in a day. How many?
a)375
b)390
c)399
d)401
Answer: 390

46. Which of the following statements about Sir Don Bradman is false?
a)He was dropped by the selectors once during his Test career.
b)He was never dismissed in the 90's in Tests
c)He never played against New Zealand in a Test match.
d)He was never run out in Test cricket.
Answer: He was never run out in Test cricket.

47. 'I once scored a Test century in 78 mins after taking 15 mins to score my first run. I once took 3 wickets for no runs in a completed Test innings'. Who am I?
a)Keith Miller
b)Alan Davidson
c)Richie Benaud
d)Sir Garfield Sobers
Answer: Richie Benaud

48. Which of these batsmen was involved in Chetan Sharma's hat-trick in the 1987 World Cup?
a)Danny Morrison
b)Willie Watson
c)Ewen Chatfield
d)Martin Snedden
Answer: Ewen Chatfield

49. Where did the only tied ODI in India take place?
a)Jaipur
b)Gwalior
c)Hyderabad
d)Indore
Answer: Indore

50. Who is the only Indian batsman to bat at No 1 & No 11 in the same Test match?
a)Ravi Shastri
b)Vinoo Mankad
c)Roger Binny
d)Manoj Prabhakar
Answer: Vinoo Mankad

  Home Playing Conditions Rules & Regulations





Date-stamped : 05 Dec2000 - 10:32